Pienapuvälineillä ratkaiset monia arjen pulmia

 

 

Tuntuuko sinusta joskus, että tietty arjen askare tuottaa toistuvasti vaikeuksia?

 

Tiukan purkin avaaminen tuntuu mahdottomalta, tavaroiden noukkiminen lattialta hankalalta tai voiteen levittäminen selkään ei meinaa millään onnistua.

 

 

 

Älä huoli, et ole tuntemuksiesi kanssa yksin. – Kun liikeradat rajoittuvat ja puristusvoima vähenee ikääntymisen, sairauksien tai operaatioiden seurauksena, arjen askareet väistämättä hankaloituvat. Tällöin arkeen kannattaa ottaa avuksi monipuoliset pienapuvälineet, kertoo Mediteamilla työskentelevä fysioterapeutti Kirsi Holopainen.  – Ongelmien ilmaantuessa pienapuvälineistä saa usein suuren avun. Melkein mihin tahansa kuviteltavissa olevaan pulmaan on nykyisin keksitty jokin apuväline. Laaja valikoima, joka ulottuu purkinavaajasta ja voiteenlevittäjistä aina kävelykeppeihin, takaa jokaiselle sopivan apuvälineen löytymisen, jatkaa Holopainen.

– Toistamme monia arkisia askareita useita kertoja päivässä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Mikäli tietty toiminto ei suju, ei ole ihme, että arki tuntuu hankalalta. Samalla esimerkiksi ääriasennot, kuten käden liiallinen kohottaminen, voivat aiheuttaa kiputiloja, valottaa Holopainen. – Siksi ongelmien kanssa ei kannata jäädä painiskelemaan, vaan etsiä niihin toimivia ratkaisuja. Ratkaisut voivat olla helpompia kuin uskommekaan.

Pienapuvälineet parantavat myös kodin turvallisuutta. Esimerkiksi märkätiloihin sijoitettavat tukikaiteet ja liukuestematot ovat edullinen ja tehokas keino ehkäistä liukkaalla lattialla kaatuminen. Syksyllä, talvella ja keväällä on hyvä kiinnittää huomiota myös ulkona liikkumisen turvallisuuteen. Liukkailla keleillä kenkiin kannattaa asetettaa liukuesteet sekä kävelykeppiin sijoittaa jääpiikki. Näinkin pienin toimin voidaan välttää ikävä ja pahimmassa tapauksessa murtumaan johtava kaatuminen.

Täältä pääset tutustumaan laajaan valikoimaamme pienapuvälineitä.

Tee arjestasi helpompaa!