Toimiva ja rentoutunut keho piikkipallojen avulla

 

Tuntuuko jalkapohjissasi ajoittain kipuilua pitkän päivän jälkeen tai kipeytyykö selkä ja hartiat toimistotyöskentelyssä? Urheiletko paljon, mutta unohdat kehonhuoltamisen ja lihasten rentouttamisen?

Erikokoiset, suositut piikkipallot ovat kätevä ja edullinen apu kehonhuoltoon. Piikkipallohieronta sopii kaikenikäisille, niin pienille lapsille kuin aikuisillekin. Ja mikä parasta, rullailla voi lähes kaikkialla!

Piikkipallon avulla lihakset rentoutuvat ja pintaverenkierto paranee. Nystyräpallo on oivallinen käsien, jalkojen ja koko vartalon alueen lihasten rentouttavaan hierontaan. Pallon nystyrät stimuloivat pintatuntoa ja tuntuvat mukavilta ja rauhoittavilta. Hieronta lisää aineenvaihduntaa ja helpottaa kehon jännitystiloja, joten se sopii oikein hyvin esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen tehtäväksi lihasten rentoutukseksi.

Käytätkö ajoittain liian pieniä tai kapeita kenkiä, koska ne sattuvat vain olemaan niin kivan näköiset? Jalkapohjat ovat usein kovalla koetuksella, sillä jalkaterät ovat koko kehon alimmat osat. Myös seisomatyö ja pitkät jaloin taitetut matkat lisäävät jalkapohjien rasitusta. Jalkapohjat kaipaisivatkin kipeästi rentouttavaa hierontaa ja huoltoa.

Piikkipallohierontaan tutustuminen on helppo aloittaa esimerkiksi rentouttavalla jalkapohjahieronnalla. Pyörittele palloa jalan alla joko istuen tai seisten. Rullaile varpaat, päkiä, jalankaari ja kantapää. Istahda lattialle ja rullaa ensin jalan ulkosyrjää ja sitten sisäsyrjää. Kuljeta palloa vapaasti omien tuntemusten mukaan ja kuulostele mitkä alueet kaipaavat hierontaa. Jos teet istuma- tai seisomatyötä, piikkipallo kannattaa pakata myös työlaukkuun. Rullailu pallolla työnteon lomassa stimuloi pintaverenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja virkistää mieltä.

Jos selkäsi kaipaa hierontaa voit esimerkiksi asettua selinmakuulle lattialle ja laittaa pari isompaa piikkipalloa vierekkäin ja rullata pitkiä selkälihaksia edes takaisin. Tämä kuitenkin vaatii jonkin verran kehonhallintaa, joten kevyempi versio on asettaa pallo seinää vasten ja rullailla pallolla selkä seinää vasten seisten. Samalla voit pyöritellä palloa myös lantion seudulla. Piikkipallolla voi hieroa kehoa lähes joka puolelta, mutta kaulan aluetta kannattaa kuitenkin varoa. Ja voi miten ihanaa onkaan asettua lattialla makuulleen niin, että toinen hieroo hartioita ja selkää pallolla. Piikkipallohieronta voi parhaimmillaan olla ihana ja rentouttava yhdessäolon hetki.

Eri kehon alueille on saatavilla erikokoisia palloja. Isompi pallo kannattaa valita reisien, alaselän, sekä hartioiden hierontaan ja pieni pallo jalkapohjien ja käsien hierontaan. Piikkipallomme ovat värikooditettu kokojen mukaan eli yhtä kokoa saa aina yhdessä värissä. Poimi ostoskoriisi tarvitsemasi piikkipallot täältä ja pääset pian aloittamaan helpon ja nopean kehonhuollon! Omasta kehosta kannattaa pitää hyvää huolta!